Deel deze interventie:

Emotieweb

Als de sociaal-emotionele ontwikkeling bij een kind niet goed verloopt, kan dit leiden tot problemen in de omgang met anderen en tot frustraties. Opsporen waar de achterstanden precies zitten, geeft handvatten voor de behandeling. Zo kan de ontwikkeling optimaal gestimuleerd worden. Emotieweb brengt middels (observatie)taken en vragenlijsten verschillende deelgebieden van het sociaal-emotioneel functioneren in kaart.

Voor wie Professionals
Doelgroep Kinderen met communicatieve problemen (D/SH, ASS, TOS).
Leeftijd 1 t/m 15 jaar
Doel Theoretische achtergrond over sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen van 1 t/m 15 jaar.
Beheerder NSDSK
Contact academie@nsdsk.nl

Meer interventies

Online voorlichtingsmodules over CMB en OC

Mensen met CMB hebben een aantal beperkingen tegelijk die praten of het begrijpen van taal moeilijk maken. Deze beperkingen zorgen ervoor dat de communicatie met anderen moeizaam verloopt. Ze hebben deze problemen vaak al vanaf hun geboorte. Maar het kan ook komen door een ziekte of een ongeluk.
In 5 online voorlichtingsmodules kun je lezen wat communicatie eigenlijk is en wat er gebeurt als we elkaar niet begrijpen. We gaan in op de kenmerken van CMB, hoe je contact maakt met iemand met CMB en hoe je de communicatie van jou én de ander kunt versterken. Het gebruik van OC speelt daarin een grote rol. Maar wat is OC en hoe gebruik je dit? Dat leer je in de modules.

Meer informatie

BreakOut4TOS

Met BreakOut4TOS ontdekken jongeren en jongvolwassenen met TOS wat ze willen en nodig hebben in het echte leven; het leven van een volwassene. Ze leren zichzelf beter kennen doordat ze in groepsverband en onder begeleiding van twee behandelaars bewust worden van de thema’s die spelen op weg naar zelfstandigheid. Ze vergroten hun communicatieve redzaamheid en er is aandacht voor de transfer van inzichten naar situaties buiten de groep.

Meer informatie

Ontwikkelleerlijnen Van nul tot taal

De ontwikkelleerlijnen (OLL) zijn observatieschalen die worden gebruikt in de vroegbehandeling en ambulante behandeling binnen Auris Zorg. Het beschrijft de stappen/mijlpalen van de ontwikkeling van het typisch ontwikkelende kind. De OLL worden eens per drie maanden ingevuld door verschillende disciplines, zodat men kan na gaan hoe een cliënt zich ontwikkelt ten opzichte van het typisch ontwikkelde kind.

Meer informatie